Otilia Anchidin:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /1.Consider ca a fost o editie complexa/ta din toate punctele de vedere.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor?/2. Evenimentele au fost  organizate foate bine, fara intarzieri.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați ?/3.O relatie de prietenie si respect;

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./4.Festivitatea de deschidere ,ora de religie si istorie si intalnirea cu preotul. Toate au fost reusite, discutiile au fost interesante si de folos.;

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/5. Nu suntem toti la fel si ca fiecare om este unic, gandeste diferit are idei diferite , care trebuie luate in considerere.  Fiecare trebuie sa transmita familiei sale traditiile si obiceiurile romanesti.

6.Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect/concurs de talente (dans, muzica,actorie..)

7.Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Organizarea si activitatile desfasurate su fost excelente.

8.Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ 10

Luiza Hrestic:

1 Cum apreciați editia a XV-a?/1. Având în vedere că a fost prima ediție la care am participat, consider că aceasta a fost una intr-adevăr de succes, deoarece am avut reușit să mă bucur de cultura românească, totodată interacționând cu diferite personalități din diverse domenii.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor?2. În afara unor mici desprinderi de program, totul a decurs conform acestuia, fapt ce a favorizat la menținerea interesului publicului.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Relația dintre elevii celor două școli nu e destul de strânsă, însă atunci când vine vorba de profesori, am observat chiar de la prima întâlnire o relație de prietenie adevărată și respect.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./ 4. În opinia mea, unul dintre cele mai reușite evenimente a fost întâlnirea cu Dan Lungu, deoarece am avut ocazia să preiau anumite idei despre România în zilele de astăzi la care am reflectat mai târziu.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/ 5. Cultura românească este mai mult decât ceea ce pare că este, aceasta ar fi una dintre ideile ce mi-au rămas întipărite în minte. O a doua idee ar fi faptul că istoria este mai mult decât o simplă materie pe care o studiem la școală, ci un lucru ce trebuie simțit.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect? / Expoziții, workshop-uri.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Vă mulțumesc mult pentru munca, efortul și atenția depusă, astfel încât totul să iasă perfect, toate acestea doar pentru ca ideea unor elevi față de locul în care trăim să fie reconfigurată.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 /9

Catinca Zamfir:

1 Cum apreciați editia a XV-a? / Cum apreciați editia a15a?/1.Fiind prima ediție la care am participat, consider ca programul a fost foarte bine pus la punct de către organizatori.Momemtele au fost gândite atât cât să capteze atenția elevilor cât și să îi facă doritori de cunoașterea subiectului și îmbogățirea cunoștințelor.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2.Programul proiectului a fost încărcat, într-un sens pozitiv, oferind posibilitatea de alegere.Apreciez faptul că s-a ținut cont de nevoia de pauză între momente.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3.Fiind un elev nou în școală, mă așteptam la o mai mare interacțiune între copiii din liceul nostru.Aș fi fost plăcut surprinsă și de posibilitatea de a-i cunoaște pe seminariști,dar nu ni s-a dat ocazia să interacționăm cu aceștia.Interacțiunea între profesori a decurs fără probleme.Apreciez deschiderea cadrelor didactice și a invitaților față de elevi.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./4.Cele mai reușite momente au fost „Întreabă preotul” și dialogul cu părintele Hrisostom, activitate în cadrul căreia am apreciat locația.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/5.Am înțeles că religia este punctul culminant al culturii și că istoria este nu numai o artă, dar și o datorie morală cu sens de tradiție.

6.Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect/Mi s-ar părea utile activitățile culturale în legătură cu tema proiectului.

7.Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Mulțumesc tuturor celor care au reușit desfășurarea acestui proiect ! Mă bucur că mi-a fost oferită această oportunitate a cunoașterii valorilor printr-o acțiune de schimb de experiență, în cadrul căreia am avut acces la persoane care au ceva de spus noilor generații.

8.Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ Acord nota 9.5 ediției.

Cătălina Todiraș:

1 Cum apreciați editia a XV-a?/1.Editia a 15-a este prima la care am participat si pot sa spun ca mi a placut si m am simtit bine participand in cadrul acesteia

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2.Organizarea evenimentelor a fost buna, dand dovada de punctualitate si seriozitate, fara incidente neplacute

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3.Elevii si profesorii celor doua scoli par a se intelege bine si a avea o relatie stransa, bineinteles bazata pe respect

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați. /4.Cel mai reusit eveniment a fost vizita la Palatul Culturii deoarece am avut ocazia de a vizita pentru prima data impreuna cu ceilalti colegi cele expuse Iar cel mai nereusit eveniment a fost „Intreaba preotul” datorita timpului scurt acordat acestei activitati

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat /5.Pe parcursul proiectului am invatat ca religia nu depinde de ce se preda in scoala si am inteles valoarea artei si culturii romanesti

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect /Propun sa fie introduse mai multe activitati sportive si/sau jocuri prin care elevii scolilor implicate sa se cunoasca

7.Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Profesorilor implicati doresc sa le multumesc pentru ca mi au dat oportunitatea sa particip la aceste activitati si in acelasi timp sa ii felicit pentru efortul depus si organizarea buna

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 / Pentru ca e prima editie la care particip, o sa acord nota 9 intrucat nu pot sa o compar cu alte editii precedente

Tudor Lica:

1 Cum apreciați editia a15a? /1. Nu am  mai participat la alte editii, totuși pot spune că, per total, a fost bine. Atât organizarea cât și invitații s-au ținut de cuvânt reușind să creeze momente memorabile.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Evenimentele au fost organizate formidabil, singura problemă fiind înghesuiala datorată sălilor de clasă/ de festivități mici.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Din nou, fiind prima ediție la care particip, nu am cunoscut prea multă lume, dar pot spune că nu a existat interacțiune între elevii celor 2 școli, doar între elevii de la aceeași scoală. Profesorii au fost prietenoși, deschiși lasându-mi o impresie bună despre relațiile lor de prietenie.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./ 4. Cel mai nereușit moment a fost „Întreabă preotul” atât deoarece sala era prea mică, cât și prin evitarea subiectelor controversate ce prezentau cel mai mult interes.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/5. Religia este cultură și te poate ajuta să evoluezi.Orice opinie e bine venită, mai ales când vine vorba despre ce este poporul român cu adevărat.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect/Prefer să nu mă implic deoarece activitatea perfectă, din punctul meu de vedere trebuie să fie facută cu puțini oameni care se cunosc între ei, așa ceva fiind imposibil în cadrul proiectului.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Sunt mândru că există astfel de proiecte organizate de profesori. Nu am observat mari inconveniente, motiv pentru care vreau să-i felicit și sper ca proiectul să continue. Tema nu mă interesează personal, dar probabil voi mai participa.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ Acord nota 8,5 deoarece am pierdut meciul, sălile au fost neîncăptoare și fiindcă nu am putut interacționa personal cu invitații.

Ștefana Laba:

1 Cum apreciați ediția a15a? /1. A fost prima oară când am participat la acest proiect, însă mi-a plăcut si sunt destul de sigură că voi mai veni și în viitor.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor?/2. Consider că evenimentele au fost organizate foarte bine, deoarece activitățile au fost plasate la ore rezonabile, iar organizatorii au fost punctuali.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Apreciez relația dintre elevi și profesori ca fiind una foarte strânsă.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./ 4. În opinia mea, cel mai reușit eveniment a fost cel de la mitropolie, deoarece a reușit să mă captiveze cu adevărat. Cel mai nereușit mi s-a părut activitatea „întreabă preotul”, ideea a fost una bună, dar ar fi fost nevoie de o sală mai mare pentru ca tot publicul să stea confortabil.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/ 5. – cu toții avem sentimentul de patriotism în noi, indiferent dacă alegem să îl aratăm sau nu;  trebuie să descoperim ce are țara noastră de oferit din punct de vedere cultural.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect /Pentru următoarele ediții, propun în continuare ieșiri în oraș, excursii, expediții, dar și vizionarea unor filme/piese de teatru moderne.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Doresc să le transmit faptul că apreciez implicarea lor în a îmbogăți cultura elevilor prin acest proiect.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 / 9

Alina Trandafirescu:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /1. Desi pentru mine a fost prima editie la care am participat, pot afirma ca a fost o experienta placuta, cu activitati interesante si astept cu nerabdare urmatoarele editii.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați. /4. Toate activitatile la care am luat parte au fost reusite, dar cel mai mult mi-a placut dezbaterea despre tineri cu parintele Hrisostom, ce a avut loc in ziua de sambata la muzeul Mitropoliei, deoarece am putut adresa intrebari, iar acesta a incercat sa ne raspunda in asa fel incat sa ramanem si cu niste informatii folositoare, legate de mai multe subiecte ( spre exemplu: despre viata).

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect /Daca ar fi sa mai adaug o activitate din cadrul proiectului ar fi o excursie/ tabara impreuna cu grupul de la Targul Neamt, in care sa vizitam cateva atractii turistice ce sunt strans legate de istorie si religie.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 / Nota 9.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Mi-a facut placere sa particip la proiectul ,,Valori Culturale Romanesti”, dar au fost si niste puncte care m-au deranjat putin. La activitati au fost cateva intarzieri, iar la Palatul Culturii ar fi trebuit sa avem un ghid pentru fiecare grup, care vizita cate un sector al acestuia, astfel ramanand cu mai multe informatii. Totusi nu pot numi aceasta activitate nereusita.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. La organizare este de apreciat faptul ca am primit si un portofoliu cu programul si cateva detalii despre proiect, pentru a sti la ce vom lua parte. Un alt punct atins, a fost momentul cand ne-am inscris la ce activitati dorim sa fim prezenti, cu cateva zile inainte, pentru a fi organizate salile si numarul de participanti.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Nu am interactionat cu elevii de la seminar, deoarece nu am avut ocazia.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/ 5. Cateva idei care le-am receptat inca de la proiect, sunt : „O idee poate schimba totul; De ce sa lasam strainii sa ne schimbe tara cand noi putem sa facem primul pas?; Pe langa alte tari, in Romania exista spiritualitate”. Aceste discutii au fost purtate la dezbaterea cu Dan Lungu despre cum este tara noastra altfel, pornind de la cartea cu acelasi titlu, scrisa de renumitul Lucian Boia.

Adela Bivol:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /Cum apreciați editia a15a? /1. În opinia mea ediția a 15 a fost una cu adevărat impresionanta, deoarece am avut ocazia sa interactionez cu anumite personalități din diferite domenii, dar și sa ma bucur de cultura românească

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Dat fiind ca am observat pe chipurile profesorilor o oarecare alarmare și stres, totul a decurs conform programului cu foarte mici desprinderi de program, ceea ce a favorizat și la menținerea interesului publicului

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați ? /3. Nu am prea observat o relație atit de strinsa cu colegii noi, dar mi-au creat o impresie destul de plăcută, iar fiind vorba de profesori, se vedea clar prietenia adevărată dintre câțiva, respectul și stima fata de munca depusa de fiecare.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați. /4. Unul dintre cele mai reușite evenimente cred ca a fost vizita palatului culturii, pentru mine a fost prima data și am rămas profund impresionata de istoria și arta ascunsa acolo, datorita acestui proiect am reușit sa vad majoritatea galeriilor de arta, arhitectura fabuloasa, dar și sala voievozilor care e plina cu mister.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat /5. Doua idei care mi-au rămas în minte ar fi faptul ca istoria nu e doar materia ce o studiem la școală, e un sentiment,  o arta, un om Pe care îl vezi pentru prima data, tot ce-am auzit și am simțit pe durata proiectului au reușit sa formeze o anumita proiecție a ceea ce numim istorie.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect /Workshop uri, mai multe personalități, concursuri, expoziții,  prezentări de cultura și religie

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / As dori sa transmit tuturor celor care au stat în spatele proiectului si au adus fiecare detaliu aproape de valoarea propusa, un sincer mulțumesc, deoarece m-ati ajutat sa îmi reconfigurez o imagine a locului unde ne aflam și faptul ca ne-ați readus la viata o părticică mica din istorie ne-a marcat mult.

10. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 / 9

Bianca Burada:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /1. Din punctual meu de vedere, datorită faptului că am participat la o singură editie a acestui proiect educaţional, pot afirma că această multitudine de activităţi bazate pe legătura dintre religie şi istorie au un important factor asupra reîntregirii valorilor autentice românesti, cât şi al patriotismului de care dispune tineretul.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Organizarea evenimentelor din cadrul acestor lecţii interdisciplinare a dat dovadă de bună pregătire si experienţă.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Relatiile dintre participanţii ambelor şcoli au fost evident remarcate, aceste întâlniri având ca scop posibilitarea elevilor de a comunica si de a-şi face cunoscute aşteptările şi opiniile, justificănd astfel îndeplinirea acestor prelegeri.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați. /4. Cele mai reuşite evenimente au fost cele din cadrul conferinţei cu scriitorul Dan Lungu, dialog care a avut ca temă principală un frecvent subiect  de discuţie – “Este România altfel?” şi de asemenea, conferinţa cu Pr. Prof. Viorel Romus Laiu, moment în care am putut observa entuziasmul şi curiozitatea cu care elevii au tratat aceste evenimente la care au participat personalităţi şi reprezentanţi ai culturii ieşene.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/ 5. Această manifestare de credintă şi spiritualitate românească a avut un impact util asupra mea şi mai ales, a cugetării proprii, aflând multe lucruri într-un timp scurt, prin intermediul creativitătii şi comunicării din afara lecţiilor şcolare.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Activitati utile : vizitarea altor monumente specifice institutiei gazdă şi conferintele libere cu alte personalitaţi.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Transmit profesorilor şi coordonatorilor implicaţi remarcabile laude pentru simpla iniţiere a acestui plan, organizarea ,şi, desigur, continuitatea de care depinde acest proiect.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ 10

Gabriela Chițac:

1 Cum apreciați editia a XV-a?/1. Ediția a 15a este prima la care am participat şi pot spune că m-am simțit bine în cadrul acesteia.

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Evenimentele au avut o oranizare bună dând dovadă de punctualitate.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Elevii celor 2 scoli  se înțeleag bine,iar profesorii implicați par să aibă o   relație stransă.

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./ 4. În opinia mea cel mai reuşit eveniment a fost vizita la Palatul Culturii deoarece ne-am putut bucura în colectiv de diversitatea expusa.Cel mai nereuşit eveniment a fost „Întreabă preotul” deoarece spațiul pus la îndemână nu a făcut față generând neplăceri.

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat/ 5.  Datorită proiectului am reînțeles importanța artei si a culturii româneşti şi că religia nu depinde de tot ce se predă în şcoală.

6.   Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Propunerea mea se bazează în mare parte pe adăugarea  mai multor activitați sportive (handbal,volei etc) dar si pe adăugarea de piese de teatru.

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Doresc să îi felicit pe profesorii si coordonatorii implicați în proiect pentru organizarea bună.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10 / O să acord nota 9 deoarece nu pot face o comparație cu edițiile anterioare.

Delia Popovici:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /1.Fiind prima ediție la care particip am fost plăcut impresionată de punctualitatea si atmosfera creată de toți participanții care au parut implicați în eveniment

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Toate momentele au fost făcute special pentru nivelul elevilor şi într-un mod de aşa fel încât să ne stârnească interesul ca să participam la cat mai multe. Deşi au fost câteva întarzieri la unele evenimente, organizatorii s-au încadrat în timp.

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Profesorii au acceptat să creeze o legătură cu participanții, astfel au reuşit să colaboreze eficient, dar nu doar în cazul elevi-profesori, ci şi între elevii celor două şcoli

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați./ 4. Mi s-a părut că toate momentele au fost reuşite datorită efortului depus de către organizatofi care s-au străduit să facă o ediție foarte bună. Nu am preferințe în privința activităților

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat /5. Putem învăța altfel, nu doar prin vechile metode.Există elevi cărora le place să se implice şi să facă dintr-un simplu proiect ceva mai bun.

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / Le urez coordonatorilor mult succes şi sper la cât mai multr ediții reuşite.

7. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ 8,5

Irina Bahrin:

1 Cum apreciați editia a XV-a? /1. Editia a 15 a si prima la care am participat, mi s-a parut foarte frumoasa, incitanta si o expeienta pe care as vrea sa o repet

2 Cum apreciați organizarea evenimentelor? /2. Cred ca evenimentele au fost foarte bine organizate, foarte interesante, am avut ce sa invat de la activitati

3 Cum apreciați relațiile dintre elevii celor 2 scoli/ profesorii implicați? /3. Elevii mi se pare ca lucreaza foarte bine impreuna( mai ales la meciul de fotbal ? ), iar profesorii.. este normal sa aiba o comunicare si o relatie foarte buna avand in vedere numarul de editii la care au fost implicati

4 Numiți cele mai reușite/nereușite evenimente si argumentați. / 4. Cel mai reusit moment mi  s a parut cel de la Palatul Culturii pentru ca am reusit sa vad o multime de muzee si lucruri interesante, iar cel mai nereusit, pentru ca am pierdut, meciul de fotbal ? )

5 Menționați 2 idei/mesaje pe care le-ati receptat /5. a) este foarte importanta comunicarea

    b)se poate invata si altfel, intr un mod mult mai interactiv, nu numai citind dintr un caiet sau carte

6. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / In editia urmatoare ar fi placut sa mergem la Teatru National

7. Ce doriți sa transmiteți profesorilor /coordonatorilor implicați in proiect / As dori sa transmit ca sunt minunati, ca sunt niste oameni adevarati care muncesc si se implica enorm ca acest proiect sa iasa cum trebuie.

8. Acordați o nota ediției/ de la 1 la 10/ Nota 10