Marți, 12 decembrie, într-o atmosferă caldă și destinsă, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a Sărbătorii Şcolii Nemţene. Elevii olimpici internaţionali şi naţionali, alături de profesorii lor îndrumători au avut parte de recunoștința conducerii județului și respectul corpului profesoral.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, după care a urmat alocuțiunea prof. dr. Viorel Stan, inspector şcolar general.

La eveniment a participat și Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, care a precizat că instituția pe care o conduce va susține mereu învățământul nemțean. Iată ce a scris domnia sa pe o rețea de socializare: „Emoții, bucurii, minți sclipitoare, profesori de renume, părinți dornici de a-și susține copiii în competiții de anvergură, toate la un loc au făcut o „Sărbătoare a Școlii Nemțene“, la care am participat, astăzi, cu bucurie!

A fost un eveniment de înaltă ținută, organizat de Inspectoratul Școlar Județean și susținut de Consiliul Județean Neamț!

M-am bucurat să văd laolaltă acești oameni care fac cinste educației nemțene, oameni care țin învățământul nostru în topul învățământului național și internațional!

Îi felicit pentru toate realizările lor, pentru devotament, pentru bucuria pe care ne-o fac, aducând județului zeci de trofee, diplome și medalii, obținute în competiții de prestigiu național și internațional!”
De la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț au primit diplome de excelență elevii COȘULA DIMITRIE CĂTĂLIN pentru PREMIUL I, disciplina Noul Testament, îndrumator pr. prof. Viorel Laiu; ȘLEAPCĂ ALEXANDRU pentru PREMIUL II, disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Romăne, îndrumator arhim. prof. Mihail Daniliuc la Olimpiada Națională de Religie – Cluj-Napoca; URSACHE CASIAN pentru PREMIUL II și CHIHAIA MODEST pentru PREMIUL II, îndrumator diac. prof. Ilarion Argatu la Olimpiada Națională de Limbi Clasice – Timișoara și HRENCIUC IONUȚ și LUCA ȘTEFAN pentru PREMIUL III, la Olimpiada Națională de Arte – Baia Mare.

Ca de  fiecare dată,  directorul seminarului, pr. prof. Ioan Mihoc, precum și întreg corpul profesoral au fost alături de elevii performeri, felicitându-i și încurajându-i să continue frumoasa și asidua pregătire, căci orice reușită a lor aduce multă bucurie nu doar lor, ci și părinților lor, profesorilor care i-au pregătit, dar și Bisericii lui Hristos, în general, care-i binecuvântează pe drumul cunoașterii și-i cheamă la slujiri mai înalte, spre propășirea Bisericii și a neamului nostru românesc.