În ziua de 16 octombrie 2018 elevii și profesorii Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț au avut plăcutul prilej de al avea ca distins oaspete pe maestrul Dorel Vișan. Domnia sa, însoțit de poetul Daniel Corbu și doamna Filomena Corbu, este invitat pentru a participa ca invitat special în cadrul „Serilor de poezie de la Vînători-Neamț”, ediția a XI-a.
Manifestarea a debutat în biserica ștefaniană a Mănăstirii Neamț unde maestrul Vișan a primit Premiul Serilor de Poezie de la Vînători- Neamț din partea doamnei primar Maria Adriana Petrariu. Au avut loc alocuțiuni susținute de poetul și artistul Dorel Vișan, doamna Maria Adriana Petrariu, primar, domnul Daniel Corbu și arhim. dr. Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț. Momentul a fost completat şi cu un scurt spectacol prezentat de Grupul folcloric „Româncuțele”.

În sala de conferințe a Seminarului, începând cu orele 12.30, maestrul Dorel Vișan atins inimile celor prezenți cu cuvinte de duh și a răspuns tuturor întrebărilor adresate de elevii seminariști. Au mai vorbit interlocutorii amintiți, pr. Viorel Laiu şi arhim. prof. Mihail Daniliuc.

Totodată a avut loc şi lansarea cărții de psalmi „Sunt pradă-n voia vremii, Doamne”, semnată de Dorel Vișan.