Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ a realizat, de-a lungul anilor, numeroase turnee muzicale, activităţi culturale împreună cu corul de seminarişti, instruiţi de bravi profesori ca Arhim. Victor Ojog, pr. prof. Anibal Panţiru şi alţii. Cu ocazia marilor evenimente, hramuri de mănăstiri, sfinţiri de biserici corul de la Neamţ era întotdeauna prezent.

Din anul 2002 corul a primit, din partea PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci mitropolit al Moldovei si Bucovinei, numele „Gloria Dei”.

Cu binecuvântarea Preafericitului  Părinte Dr. Daniel şi la invitaţia Bisericii Romano-Catolice şi a unei fundaţii ”Charita sv. Alexandra” din Ostrava – Cehia, în decembrie 2002, corul Seminarului Teologic Liceal ”Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, sub coordonarea pr. prof. Viorel Laiu, a avut bucuria de a vizita şi încânta poporul ceh din oraşele Ostrava, Opava, Olomouc şi Brno cu frumoasele şi tradiţionalele noastre cântări ortodoxe corale.

În prezent, corul Seminarului dirijat de prof. Marius Brumă pe partea muzicii bisericești și prof. Adrian Cojocariu, muzică corală, prezintă un bogat palmares după cum se poate observa în imaginile și videoclipurile de mai jos:Corul „Gloria Dei” al Seminarului Teologic… de laiuviorel