Mihalcia Iulian-Marin, elev în clasa a XII-a la secția de Teologie Ortodoxă a Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de lângă Mănăstirea Neamț, a adus bucurie și mândrie instituției, obținând locul al doilea la Concursul Național de Muzică Psaltică.

A fost o experiență minunată, în care am avut prilejul să îmi îmbunătățesc cunoștințele și să mă apropii și mai mult de muzica psaltică, o componentă esențială a slujirii liturgice”, ne-a declarat Mihalcia Iulian-Marin.

Seminaristul a ținut să mulțumească celor care l-au susținut și îndrumat pe parcursul pregătirii sale, profesorii coordonatori pr. Marius-Gabriel Brumă și Ioan Cornițescu, subliniind rolul pe care aceștia l-au avut în formarea sa.

Muzica psaltică, o artă sacră a Bisericii Ortodoxe, ocupă un loc central în educația teologică, fiind parte integrantă din viața liturgică și spirituală a seminarului. Reușita lui Iulian-Marin reflectă nu doar talentul său individual, ci și seriozitatea cu care tinerii de la Seminarul Teologic de lângă Mănăstirea Neamț sunt pregătiți. (Mai multe detalii pe Facebook…)