Tradiții de sărbători la Seminarul Teologic de la M-rea Neamț

Ca în fiecare an la Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la M-rea Neamț sărbătorile de iarna sunt un prilej de bucurie, de emoție și de manifestare a traditiilor religioase si populare ale romanilor. La aceasta bucurie au luat parte clerici,profesori, elevi, dar si parintii ai acestora. Colindul este una din cele mai vechi traditii care se respecta pana in ziua de azi. Astfel si in acest an elevii Seminarului, coordonati de prof. Cojocariu Adrian si pr. Prof. Bruma Marius, au incantat auditoriul printr-un inaltator concert de colinde, vestind Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos. Dupa colindele elevilor a urmat si un moment emotionant si anume o colinda a cadrelor didactice prin care si-au manifestat si ei bucuria vestirii Nasterii Domnului.
Imbracati in portul popular, elevii au intonat cu putere plugusorul traditional, care este un obicei stramosesc prin care se ureaza bun venit Anului Nou si se fac urari gazdelor.
Manifestarea a fost extrem de frumoasa , asa ca in final pr. Director Viorel Laiu le-a multumit si i-a felicitat atat pe elevi cat si pe profesori, subliniind ca trebuie sa ramanem transmitatori ai traditiei crestine, o traditie vie in zona noastra.