A sosit momentul mult așteptat: anume rezultatele competiției “The small Montmartre of  Bitola” – ediţia a XXXVII-a, a Festivalului Internațional de Artă plastică pentru copii, Macedonia 2019, pentru participarea indirectă.

            Au adus premii Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” M-rea Neamț, 3 elevi:  Apetrei Maria Antonia, clasa a XI-a si Barzaghideanu Ana Maria clasa a XII-a cu distincția ,,Gold Palette” și Nicuță Alexandru Gabriel cu diploma Winners 2019. Menționăm că lucrările acestora au fost selectate pentru expoziția de 803 lucrări reprezentative, deschisă din 23 mai pentru etapa directă a competiției. Concursul a reunit participanți din numeroase țări mai exact 34, atât din Europa, cât și din lume. 15771 de elevi din 337 de școli, au concurat în pensule, culori, imaginație și creativitate. Rezultatele sunt anunțate din 20 martie pe www.smallmontmartreofbitola.com

            Rezultatul ne onorează, dar ne și obligă deopotrivă în păstrarea ștachetei. Este al 3 lea an de când, sub coordonarea d-nei prof. Grădinaru Oana, elevii seminariști au făcut cunoscut numele seminarului în lume. În anul 2018 au primit diploma Winners:  Ionică Andreea și Eșanu Vasilică Ciprian, clasa a X a, iar în 2017 au reușit distincția ,,Best collection” cu elevii clasei a XII a.

Mulțumim pe această cale și d-lui prof. Țârdea Dan, deschizătorul de drum, încă din anul 2011 la această competiție. An de an,  a venit încununat cu numeroase diplome până la ,,Grand Prix”.

           Felicitări câștigătorilor ! Suntem mândri de voi !