Astăzi, 17 decembrie 2019, elevii de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț care au obținut premii la olimpiadele nationale au participat o sărbătoare de suflet organizată de către Inspectoratul Județean Neamț. Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, Sărbătoarea Școlii Nemțene a evidențiat elevii premianți la nivel național cât și pe dascălii care i-au îndrumat în obținerea acestor frumoase rezultate.
Un loc de cinste în cadrul galei l-a avut și seminarul nostru reprezentat de cei opt elevi care s-au remarcat la nivel național: Ieșanu Vasilică, clasa a XI-a Arte și Prundeanu Vasile, clasa a XII-a Arte – premiul I la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei, îndrumător Prof. Dan Țardea; Dalidis Dimitrie, clasa a XII-a Pastorală – Premiul II la Olimpiada Națională de limbi clasice – greacă veche, îndrumător Diac. Prof. Ilarion Argatu; Lamașanu Andrei, clasa a XII-a Pastorală- mențiune la Olimpiada Națională de Neogreacă; Bistriceanu Maria, clasa a X-a Arte, Mențiune la Olimpiada Națională de Religie – Studiul Biblic al Noului Testament, îndrumător – Pr. Prof. Viorel Romus Laiu; Avramiuc Paul, clasa a IX-a Pastorală, Mențiune la Olimpiada Națională de Religie – Studiul Biblic al Vechiului Testament.
Elevii Andiuc Teodora din clasa a XI-a Arte și Bocancea Tudor, clasa a X-a Pastorală au obținut locul I la Concursul Național „Descoperă monumentele românești”, coordonați de Prof. Dumitrina Ungureanu. Atât elevii cât și profesorii au fost distinși cu diplome de excelență și premii.
Sectia Patrimoniu a Seminarului a organizat în cadrul evenimentului o frumoasă expoziție de icoane bizantine, o adevărată carte de vizită pentru școala noastră.
Felicitări și mult succes pe mai departe atât elevilor olimpici cât și dascălilor care i-au îndrumat și susținut!