Tradițiile și obiceiurile din Moldova sunt unele dintre cele mai frumoase și emoționante obiceiuri cu care ar trebui să ne mândrim noi, toți românii. Datinile respectate cu sfințenie atât la Crăciun, cât și în celelalte sărbători de peste an, reprezintă moștenirile lăsate de strămoșii noștri spre a fi transmise din generație în generație.

Școala online a reprezentat pentru catedra de limbi moderne o oportunitate de a promova tradițiile și obiceiurile locale pe plan internațional prin intermediul site-urilor Book Creator și Story Jumper. Proiectul a fost conceput în așa fel încât să fie antrenant, captivant, să stimuleze și imaginația și creativitatea elevilor, ceea ce le-a permis realizarea de scurte creații literare, plastice, fotografii etc., toate așternute într-o carte digitală. Proiectul s-a desfășurat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, iar la activitate au participat elevii claselor X – XII Teologie Ortodoxă și Patrimoniu Cultural, coordonati de prof. de limba franceză Tanasă Ana Maria și prof. de limba engleză Solomiea R. Paula.

Așadar, elevii au împărtășit frumusețea tradițiilor și obiceiurilor locale desfășurate în apropierea sărbătorilor de iarnă cu restul lumii, publicând cărțile electronice în limbile engleză și franceză.