Sărbătoarea Sfinților Împărați întocmai cu Apostolii, Constantin și Mama sa Elena, ocrotitorii Seminarului Teologic din Piatra Neamț, au prilejuit o întâlnire de suflet între elevi seminariști, profesori și directori de la mai multe seminarii teologice din țară. Ajuns la ce-a de-a III-a ediție, Simpozionul „Făclii ortodoxe în Petrodava”, desfășurat în format online, a avut ca temă de reflecție în acest an „Viața românilor ortodocși din țară și diaspora într-o lume secularizată”, subiect ce se înscrie în șirul manifestărilor prilejuite de „Anul omagial al pastorației românilor din afara granițelor”.
Școala noastră a fost reprezentată de doi elevi din clasa a XI-a Pastorală: Mihalache Eugen, îndrumat de Prof. Arhim. Dr. Mihail Daniliuc, care a prezentat un referat cu tema „Activitatea în exil a Mitropolitului Visarion Puiu” și Dumitrașcu Eduard Constantin, îndrumat de prof. Mirel Gălușcă, care a prezentat un eseu intitulat „Biserica Ortodoxa Română în diaspora – o inimă de mamă alături de fiii săi împrăștiați în lume. Gânduri despre misiunea bisericii printre românii de peste hotare”.
Bucuria comuniunii, chiar și în format online, a fost dublată de consistenta implicare a elevilor manifestată în special prin profunzimea temelor expuse.
Felicitări elevilor și dascălilor îndrumători!