Iată-ne din nou prezenți cu ora de artă populară la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț, în cadrul parteneriatului cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Instructorul coordonator Ionela Lungu, meșter popular, a venit în fața liceenilor seminariști cu informații despre tradiția mărțișorului, confecționând împreună cu aceștia mărțișoare din lut și șnurul specific alb cu roșu.

Cursanții au fost încurajați să fie creativi și să se exprime în mod personal în confecționarea mărțișorului, pentru că obiectul finit îi reprezintă. Bucuria și efervescența tinerilor în timpul atelierului au fost molipsitoare, acest lucru s-a reflectat chiar în obiectele lucrate desăvârșit.

Mulțumim Pr. director Viorel Laiu pentru deschiderea spre activități extrașcolare și continuitatea acestui proiect început de anul trecut.
Mulțumim doamnei profesor Oana Grădinaru pentru colaborare și implicarea în activitățile propuse de Școala Populară de Artă, sperăm ca acest demers comun să-i apropie pe tinerii liceeni de tradițiile noastre populare.

Ionela Lungu