Uniunea Națională a Barourilor din România cu sprijinul Ministerului Educației și al Ministerului Justiției a demarat la nivel național programul de educație juridica: Fii avocat în scoala ta!, proiect care își propune prezentarea unor noțiuni elementare de drept și a unor informații generale privind sistemul de justiție.
La nivelul Baroului Neamț a fost formata o echipa din 18 avocati definitivi care începând de săptămâna aceasta vor merge în unitățile de învățământ din județ.
La nivelul orașului Tg Neamt si a zonelor arondate acestuia, susținerea primei teme a proiectului a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox Veniamin Costachi de la Manastirea Neamț. Elevii au aflat informații referitoare la actul de justiției, participanții implicați în înfăptuirea actului de justiție, fiindu-le prezentat și un mic ghid de orientare profesionala. Aceștia au fost interesați de tema supusa dezbaterii și si-au exprimat dorința de a merge intr-o vizita de studiu chiar la sediul unei instante. Mulțumim elevilor și întregului colectiv de conducere al Seminarului Teologic Ortodox Veniamin Costachi pentru interesul arătat fata de acest proiect.