Pasiune, emoție, perseverență

                Pregătiri pentru o nouă participare la  Festivalul Internațional de Artă plastică pentru copii, ediția a 42 a „The small Montmartre of Bitola” în Macedonia 2023, concurs organizat de CHILDRENS ART STUDIO ,,ST. CYRIL AND METHODI”.

              Colecția de anul acesta cuprinde 27 de lucrări. Participăm ca în fiecare an, la secțiunea Colecție cu o temă religioasă. Dacă în anii trecuți am reprezentat Divinitatea în tehnici creștine: iconografie, frescă, mozaic sau miniatură-alfabet, pentru participarea de anul acesta am ales o temă universală tuturor credințelor: creația. Frumusețea creației divine reprezentată în motive decorative unice sau compoziții, care conțin motive diverse: vegetale, florale, zoomorfe sau geometrice, în colorit viu asemeni naturii. Acestea împodobesc edificiile de cult în toate religiile lumii. Lucrările au fost realizate de elevii secției Patrimoniu Cultural, clasele IX-XII.  

             Concursul  reunește an de an peste 10.000 de participanți, din peste 30 de țări, din Europa cât și din Asia. A devenit  o tradiție frumoasă, aceea de a participa la aceasta competiție de prestigiu, de 13 ani. Demersul  început în 2011, de către profesorul Dan Țîrdea și preluat  de profesor Oana Grădinaru din 2017, a adus Seminarului nemțean premii precum ,,Grad Prix”, ,,Best collection”, ,,Golden Palette”, „Golden Brush” și diplome Winners. Deși avem toate distincțiile în palmares, continuăm să participăm pentru că elevii noștri sunt de fiecare dată alții, de asemeni dornici de competiție, noi experiențe și indiferent de premii, importantă e pasiunea, spiritul competitiv, munca în echipă și satisfacția muncii împlinite. Invitația  ne onorează, ca de fiecare dată. 

             La cea de-a XLI-a ediție a Festivalului Internațional de Artă plastică pentru copii Macedonia, februarie 2022,  din aproximativ 17000 de participanți, cei 26 de elevii seminariști au obținut:  

1 Premiu Best Colection– ,,GOLDEN BRUSH”,

4 premii Golden Palette: Axinte Alexandra, Costache Ecaterina, Juganariu Parascheva, cl. a XI a și Morar Teodora, cl. a IX a, 

3 diplome Winners Ababei Eugenia, Ungureanu Nicolae, cl. A XII a și Morar Andrei, cl. A IX a, mentionate in presa Neamt si site-ul scolii :

Diploma de gratitudine pentru Seminar si profesorul coordonator.  

           Ca urmare a rezultatelor, elevii au fost premiați și remunerați, atât de  Consiliul Județean Neamț și Inspectoratul Școlar Neamț,  în cadrul Galei Excelenței în Educație, în 21 decembrie 2022 cât și de Primăria Vânători Neamț, cărora le mulțumim și pe această cale.

            Rezultatele competiției,  sunt anunțate an de an pe site-ul: www.smallmontmartreofbitola.com

Mai multe foto aici…

 

                  Prof. Grădinaru Oana