În biserica Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, din cadrul seminarului nemțean, a avut loc un frumos moment aniversar, organizat de Preacucernicul Părinte Director, prof. Viorel Laiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și dedicat celei de-a 85-a aniversare a părintelui profesor Mihai Vizitiu. Evenimentul a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, la care a participat părintele lector univ. dr. Cezar Hârlăoanu, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, ca delegat al chiriarhului moldav. Din sobor au mai făcut parte: arhimandritul Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț, arhimandritul Vichentie Amariei, starețul Mănăstirii Secu, părintele Director Viorel Laiu, părintele profesor Ioan Mihoc, precum și alți preoți profesori, cadre didactice ale școlii, dar și câțiva din foștii elevi seminariști și studenți ai părintelui aniversat.
De față au fost primarul orașului Târgu Neamț, domnul Vasilică Harpa, primarul comunei Vânători-Neamț, doamna jr. Maria Petrariu, domnul inspector, prof. Mihai Giosan, de la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, consilieri locali, cadre didactice, credincioși și elevi seminariști.
După oficierea slujbei, părintele director Viorel Laiu a rostit un frumos „laudatio”, evidențiind bogata activitate didactică a părintelui profesor Mihai Vizitiu, dascăl pentru nenumărate generații de elevi și studenți, pe cea editorială, însumând numeroase cărți, studii și articole, precum și pe cea administrativă, ca director al școlii din Buzieni-Botoșani, timp de trei ani, și al Seminarului Teologic de pe lângă Mănăstirea Neamț, timp de treisprezece ani, ca secretar științific al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, timp de zece ani, și, respectiv, de consilier al Sectorului Educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, timp de peste două decenii.
Părintele profesor Cezar Hârlăoanu i-a înmânat sărbătoritului ordinul „Sfântul Ioan Iacob, noul Hozevit” din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a transmis mesajul de felicitare și recunoștință al Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Doamna primar al comunei Vânători Neamț i-a conferit Părintelui Mihai Vizitiu titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Vânători-Neamț, rostind totodată un cuvânt de recunoștință din partea vânătorenilor.
Părintele stareț al lavrei nemțene, Arhim. Benedict, i-a dăruit sărbătoritului o frumoasă icoană cu chipul Născătoarei de Dumnezeu, Îndrumătoarea, de la Mănăstirea Neamț, dorindu-i să se afle și pe mai departe sub proteguirea Maicii Domnului, cea care l-a binecuvântat și ocrotit toată viața.
Părintele profesor Ioan Mihoc i-a oferit celui omagiat un frumos buchet de flori, mulțumindu-i pentru rodnica activitate pastoral-misionară desfășurată la biserica „Adormirii Maicii Domnului”, unde slujește de un sfert de veac.
După alocuțiunile de felicitare și omagiere rostite a urmat la cuvânt părintele profesor Mihai Vizitiu, care a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru toate cele primite de la Părintele ceresc „de la Care vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit” (Iacov 1, 17). A adresat, apoi, cuvânt de recunoștință Părintelui Patriarh Daniel, pentru încrederea acordată în lunga colaborare atât ca profesor, cât și ca responsabil al Sectorului Învățământ din cadrul administrației eparhiale. În chip deosebit a mulțumit pentru ordinul primit acum, al „Sfântului Ioan Iacob noul Hozevit”, născut în pământul binecuvântat al Botoșanilor, la fel ca și sfinția sa. Cuvinte de apreciere a transmis vorbitorul și Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, dar și părintelui director Viorel Laiu, tuturor părinților coslujitori de la Parohia „Adormirii Maicii Domnului”, familiei sale, cât și celor prezenți.
La finalul evenimentului, invitații au dăruit părintelui profesor Vizitiu cadouri simbolice și buchete de flori, urându-i îndelungată înzilire, întru sănătate, și imortalizând momentul aniversar în numeroase fotografii. (Arhim. prof. dr. Mihail Daniliuc)